В Україні фіксується критично низький запас палива. У разі надзвичайної ситуації та припинення постачання нафти та нафтопродуктів, то запасів вистачить максимум на 30 днів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства енергетики.

Заступник міністра енергетики України Микола Колесник заявив, що зараз необхідно створити мінімальні запаси нафтопродуктів обсягом до 90 днів середньодобового чистого імпорту. При цьому він додав, що нинішніх запасів та обсягів власного видобутку вистачить на 10-30 днів.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Сьогодні у разі припинення надходжень нафти та нафтопродуктів потреба в них країна зможе задовольняти протягом не більше 10-30 днів за рахунок власного видобутку та наявних запасів", - заявив чиновник.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

За словами заступника міністра, нинішніх запасів критично мало, враховуючи те, що країна-агресор продовжує терор українців і може знову спробувати позбавити Україну палива.

"Цього критично мало, враховуючи всю підступність ворога, з яким ми маємо справу, не можна виключати ризик чергової спроби позбавити нас пального", - зазначив він.

Раніше портал Знай повідомляв, водіїв порадували новими цінами на пальне: що і на скільки подешевшало на АЗС.

Також наш портал інформував кілометрові черги на кордоні України: чи вплинуть вони на вартість пального на АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, солярка тільки для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.