Для наших читачів, які вважають за краще пересуватися пішки чи за допомогою громадського транспорту, є дуже важлива новина. Українцям слід знати, що в українському парламенті незабаром можуть запустити новий проект закону, який передбачає нові штрафи для пішоходів.

З'явилася інформація, що народний депутат Володимир Крейденко з фракції "Слуга народу" запропонував посилити відповідальність пішоходів, які порушують правила дорожнього руху.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в ефірі одного з українських телеканалів.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Відповідно до цього законопроєкту, передбачається запровадження штрафів для пішоходів з дітьми до 16 років, які порушують правила дорожнього руху. Розмір штрафу за таке порушення становитиме 850 гривень або особу можуть залучити до громадських робіт на 20-40 годин.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім цього, законопроєкт наголошує на його потенційній ролі у зміні культури дорожнього руху в Україні поетапно. Це свідчить про те, що такі санкції мають на меті виховувати громадян і змусити їх дотримуватись правил дорожнього руху.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що зараз існує закон, за яким пішоходів можна покарати лише у випадку, коли вони спричинили аварійну ситуацію на дорозі.

Нагадаємо, мобілізація авто в Україні: кому з водіїв потрібно терміново підготувати документи.

Раніше повідомлялося, як раніше купити авто вже не вийде: торгівля автомобілями зазнає суттєвих змін.

Також, водіїв "порадували" новою забороною: більшість радісно підтримає.