У Міністерстві енергетики заявили, що в Україні критичний малий запас палива, якого у разі надзвичайної ситуації вистачить на 10-30 днів. Ризики нового дефіциту палива оцінив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Сергій Куюн зазначив, що після заяв у Міненерго багато українців уже зібралися брати каністри та їхати на заправки, щоб запастися паливом. За його словами, робити це немає жодного сенсу, оскільки в країні дуже багато палива, про що свідчить зниження цін на АЗС.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Експерт наголосив, що у заяві Міненерго йшлося не про дефіцит, а про створення стратегічних запасів нафтопродуктів і законодавчо зобов'язати трейдерів тримати певний запас залежно від їхнього обороту.

"Про 30-денний запас пального Міненерго у своєму релізі говорить у контексті необхідності створення стратегічних запасів нафтопродуктів. З цим важко сперечатися, минулорічна весна показала це дуже переконливо", - пояснив експерт.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Сергій Куюн вважає, що найближчим часом ціни на пальне знижуватимуться, а дефіциту палива, навіть у разі атак Росії, не буде. За його словами, в Україні побудовано сильну систему постачання, яку неможливо зруйнувати.

"Отже, все добре, пальне є, на заправку з каністрами не поспішаємо, бо ціна ще падатиме. Щодо рецедивного дефіциту через раптові атаки ворога скажу так: в атаки вірю, в дефіцит – ні. Через рік збудовано розгалужену і потужну". система поставок, створено величезний флот бензовозів, укладено контракт та зацементовано маршрути. Зупинити це неможливо”, - зазначив Сергій Куюн.

Раніше портал Знай повідомляв, водіїв порадували новими цінами на пальне: що і на скільки подешевшало на АЗС.

Також наш портал інформував кілометрові черги на кордоні України: чи вплинуть вони на вартість пального на АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що солярка тільки для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.