У ПДР прописана відповідальність за несправності майже кожної частини автомобіля. Одним з найулюбленіших і найпопулярніших штрафів у патрульної поліції є штраф за непрацюючі габаритні вогні.

водій за кермом, скріншот з відео
водій за кермом, скріншот з відео

Виявити таких порушників відносно легко, особливо в темну пору доби.

Сам по собі штраф не несе серйозної загрози вашому гаманцю і відповідно до ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, яких спіймають на їзді з непрацюючими габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Якщо водія вдруге протягом року спіймають через непрацюючі габарити, то поліціянти можуть вилучити права на строк від трьох до шести місяців.

Попри те, що водій зобов'язаний згідно з другим розділом ПДР перевірити стан свого автомобіля перед виїздом, в дорозі контролювати лампочки, що перегоріли не можливо.

Водій не може робити регулярні зупинки через кожну пару сотень метрів, щоб перевірити, чи справний габаритний вогонь.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Таким чином, за дане правопорушення можна притягнути водія до відповідальності лише у тому випадку, якщо він це робив навмисне.

Нагадаємо, що не лише повернення ПДВ до 20%: українцям назвали ще одну причину зростання цін на пальне влітку.

Раніше ми повідомляли про найдешевші автомобілі: українцям показали, де можна обрати доступний транспорт із інших країн.

Також Знай.ua писав, що не надумайте поставити це в багажник: водії дізналися, за що загрожує штраф у кілька сотень гривень