В українців час від часу з'являється необхідність замінювати посвідчення водія, наприклад, якщо воно було втрачено, пошкоджено або закінчився термін дії. Якщо раніше для цього потрібно було звертатися до сервісних центрів МВС, то зараз процес суттєво спростився. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Українські водії можуть подати заявку про заміну посвідчення у додатку "Дія", а коли документ буде готовий – забрати його у сервісному центрі. Втім, від пластикового посвідчення можна відмовитися і отримати е-посвідчення.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Так, щоб скористатися новою можливістю у додатку "Дія" його насамперед потрібно оновити до останньої версії та авторизуватися. Далі потрібно вибрати "Послуги" та клікнути на "Заміна посвідчення водія". Після цього вибрати причину заміни, а також сервісний центр, де зручно забрати документ (якщо він не є електронним). Наприкінці підтвердити контактні дані та підписати заяву.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Після цього протягом 10 хвилин ви повинні оплатити послугу, інакше заява анулюється. І все - чекайте запрошення до обраного сервісного центру, щоб забрати нове пластикове посвідчення. Або просто зачекайте, коли "Дія" надішле push-повідомлення про готовність цифрового документа", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, не лише штраф, а й позбавлення прав: водіям нагадали про популярне порушення правил дорожнього руху.

Також наш портал інформував, українським водіям дозволили їздити без страховки: хто заощадить вже цього літа.

Крім того, ми писали, українським водіям масово надходять незаконні штрафи: як не втратити права та гроші.