Українські водії починають відчувати на собі подорожчання бензину та дизелю дедалі сильніше, хоча останні місяці ми спостерігаємо невелике його здешевлення.

Якщо ви раптом не почали, то вже час почати звертати увагу на споживання палива та намагатися його зменшити.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Є кілька помилок, які ви можете робити при тривалих поїздках маршрутами поза містом і які призводять до збільшення споживання палива. Багато хто може знати, що якщо підтримувати ту саму швидкість, практично не зупинятися, мінімізувавши цей процес, а ще брати розгін, можна знизити споживання палива до мінімуму.

Крім цього, періодично слід перевіряти тиск у шинах, паралельно враховувати навантаження, викликане пасажирами та речами у багажнику на автомобіль. Якщо в машині виявляться три пасажири, вантаж вагою близько 50 кілограмів, тоді рекомендується підвищити тиск у шинах десь на 10-20 відсотків.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім цього, водії можуть добре заощадити, якщо відключать в машині кондиціонер, віддавши перевагу просто відкритим вікнам, охолоджуючись неприємним потоком повітря. Але відкриті вікна погіршують аеродинамічні характеристики кузова та збільшують витрату палива на 1 літр.

Купівля авто, скріншот
Купівля авто, скріншот

Коли ви піднімаєтеся "під гірку", багато хто не здогадувався, проте серйозним кроком буде, якщо ви понизите передачу, залежно від висоти підйому. Однак завжди потрібно дотримуватися вищого швидкісного режиму, утримуючи автомобіль на нижчій передачі, щоб заощадити від п'яти до десяти хвилин часу і трохи бензину кожні 100 кілометрів.

Нагадаємо, кузов авто залишиться без пошкоджень: лайфхаки, які сподобаються вашій "лялі"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні серйозно зміниться громадський транспорт - більше жодних іржавих маршруток та радянських автобусів

Знай.ua писав, українські водії можуть втратити до 7 тисяч гривень за 10 років: доведеться помучитися