Літо- це приємна пора довгих мандрівок автомобілем, прохолоди від кондиціонеру та скорочення кілометрових заторів у великих мегаполісах.

Але тепла пора року може принести водію ще й низку неприємних сюрпризів, тому важливо в будь-яку пору року слідкувати за своїм автомобілем.

Авто. Фото Freepik
Авто. Фото Freepik

Контролюйте технічний стан автомобіля

Перш за все треба контролювати кондиціонер у авто. Його необхідно перевірити до початку літа та за необхідності дозаправити.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Зламаний кондиціонер– це не тільки комфорт водія та пасажирів, а в першу чергу безпека.

Високі температури в салоні знижують уважність та швидкість реакції водія, також відволікають на шум, який створюють відкриті вікна, або кватирки.

Також влітку важче контролювати температуру двигуна. Тож справний кондиціонер це не розкіш, а необхідність.

СТО. Фото Freepik
СТО. Фото Freepik

Грози та град можуть пошкодити кузов авто

Сильні грози та град можуть стати причиною пошкодження лакофарбового покриття машини і навіть призвести до відколів фарби та вм'ятини. У свою чергу зірвані грозовим вітром гілки та інші предмети можуть пошкодити фарбу авто.

Якщо насувається град, то по можливості сховайте автомобіль під навіс або на підземний паркінг. Через відсутність "даху" для машини, накрийте його покривалом, або ковдрою.

СТО. Фото Freepik
СТО. Фото Freepik

Бережіться глибоких калюж

Звичайні калюжі можуть стати причиною серйозних проблем для вашого авто. Так, при проїзді глибоких калюж вода може потрапити в підкапотний простір і намочити електропроводку або датчики. Якщо ж вода підніметься досить високо, то може статися гідроудар двигуна, що виллється в дорогий ремонт.

Ми радимо дуже уважно проїжджати калюжі у незнайомих місцях після сильних злив. І якщо оминути велику калюжу немає можливості, не зайвим буде вийти і підручними засобами перевірити її розміри.

Авто. Фото Freepik
Авто. Фото Freepik

Сік дерев небезпечний для фарби вашого автомобіля

Влітку липа, верба, виноград та низка інших рослин можуть залишити сліди на лакофарбовому покритті, через те що їх сік має достатньо агресивний склад. Якщо цей сік вчасно не прибрати, то можуть залишитися плями, розводи, або навіть вибоїни від лаку, що зруйнувався. Тому намагайтеся завжди витирати підозрілі плями та регулярно мити авто на мийці.

Нагадаємо, українські водії можуть втратити до 7 тисяч гривень за 10 років: доведеться мучитися.

Раніше повідомлялося, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".