Українські захисники, які брали участь у бойових діях за повномасштабного наступу росіян, від 24 лютого 2022 року, отримають можливість безкоштовного розмитнення автомобілів, якщо вони коштують менше 15 тисяч євро.

Наразі розглядається законопроект №9058, який передбачає цю ініціативу із запровадженням безкоштовного розмитнення європейських авто, що брали участь у бойових діях, для військових Збройних Сил України.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Законопроект був зареєстрований у лютому 2023 року у Верховній Раді України, і зараз його розглядають у відповідному Комітеті з фінансів, податкової та митної політики - Мар'ян Заблотський, Максим Заремський та представники громадської організації "АвтоЄвроСила".

Автори законопроекту наголошують, що багато учасників бойових дій не мали можливості скористатися безкоштовним розмитненням автомобілів, яке діяло в Україні протягом трьох місяців минулого року — квітень, травень, червень.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

Тому нашим військовослужбовцям справедливо надати можливість раз безкоштовно розмитнити легковий автомобіль з іноземними номерами. Є ще інформація про те, що такі автомобілі, які будуть ввезені в Україну, не можна буде передати за довіреністю чи продати — але лише протягом невеликого періоду, три роки після реєстрації українськими органами.

В іншому випадку вам доведеться сплатити всі митні платежі.

Нагадаємо, копам дозволили карати водіїв за алкоголь у салоні: штраф від 40 до 140 євро.

Як повідомляв "Знай.ua", розмір штрафу вас неприємно здивує: без цього за кермо краще не сідати

Знай.ua писав, похмілля - це не найстрашніше: стани, при яких водіям заборонено сідати за кермо