Останнім часом дедалі більше українців, які мають заборгованість зі сплати аліментів, стикаються з вилученням своїх посвідчень водія згідно із Законом "Про виконавче провадження".

Згідно зі статтею 71 цього Закону, представники правоохоронних органів мають право тимчасово обмежити водіїв у можливості керувати своїм автомобілем — до повного чи часткового погашення заборгованості.

Автомобиль, фото: Знай.ua
Автомобиль, фото: Знай.ua

Ця процедура може бути застосована, якщо водій має борги, несплачені протягом чотирьох місяців.

Рішення про тимчасове обмеження надсилається боржнику на наступний робочий день після його прийняття – не пізніше. Інформація про обмеження вводиться до бази даних, до якої має доступ поліцейський-інспектор.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Під час перевірки автомобіля поліцейський може отримати інформацію про обмеження у своєму планшеті та повідомити водія про це.

Часто буває, що водій ще не отримав паперового документа про обмеження, але поліцейський може попередити його про цю ситуацію.

Після цього поліцейський зобов'язаний вилучити права водія і передати всі матеріали до суду для подальшого розгляду.

Автомобіль, скріншот: Youtube
Автомобіль, скріншот: Youtube

Ще нещодавно ми писали про те, що водіїв легко можуть оштрафувати на суму від 425 гривень до 40 тисяч – якщо вони не нададуть поліцейським посвідчення чи свідоцтво про реєстрацію МС.

Нагадаємо, в Україні посилять перевірки чоловіків, які хочуть виїхати за кордон: "Так і не повернулися"

Як повідомляв "Знай.uа", завдяки цьому копійчаному засобу ваші фари будуть прозорими як сльоза

Знай.ua писав, як очистити лобове скло авто від мошок і бруду: ефективний метод