У Японії після Другої світової війни випускали свій аналог культового "Запорожця".

Модель мала назву Mitsubishi 500. Mitsubishi 500 є першим оригінальним автомобілем японського бренду. До цього компанія випускала лише дві моделі за ліцензією — Fiat Zero та Henry J.

Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube
Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube

Зовні Mitsubishi 500 дуже нагадує український ЗАЗ-965. Обидві моделі випускалися з 1960 року, але японський автомобіль протримався на конвеєрі лише до 1962 року, тоді як виробництво першого "Запорожця" завершилося у 1969 році.

Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube
Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Mitsubishi 500 мав стати новим народним автомобілем післявоєнної Японії. Проте модель не стала популярною та того ж року поступилася Colt 600. Конструкція Mitsubishi 500 лягла в основу майбутніх автомобілів бренду.

Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube
Японський "ЗАЗ". Фото: Youtube

Mitsubishi 500 оснащувався 493- або 594-кубовим двоциліндровим двигуном потужністю 21 або 25 к.с. відповідно. Він розташовувався ззаду та працював у парі з триступінчастою механічною коробкою перемикання передач. Компактний автомобіль досягав у довжину всього 3160 мм. Вага моделі складає 490 кг.

Нагадаємо, ми писали, що для села краще не знайти: як виглядає позашляховий пікап на базі ЗАЗ-968, справжній монстр.

Як повідомляв "Знай.ua" чисто для розбитих доріг: представлено потужний електрокросовер від ЗАЗ із запасом ходу 550 км.

Також "Знай.ua" інформував, що "Москвич" із двома розетками здивував сотні українців: "Ось питання тобі, Ілон Маск".