Запорізький автомобільний завжди мав амбіції зробити для українців справжній крутий позашляховик, проте плани так і не втілилися у життя. Проте талановитий дизайнер Костянтин Ніколаєв зміг розробити нову модель кросовера. Тут немає банальностей – це електрична версія кросовера.

Дизайнер дав ім'я своєму творінню - електричний кросовер ЗАЗ-970, який покращено і доопрацьовано до сучасного рівня. Автомобіль отримав нове народження з уяви дизайнера і буквально перекочував з паперу на екран монітора.

Про цей дивовижний автопроєкт пише портал "Hyser".

Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube
Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube

Електричний кросовер ЗАЗ-970 досягає 3890 мм завдовжки, 1795 мм завширшки і 1810 мм заввишки. Кросовер ставить на перше місце практичність, призначений для експлуатації в сільській місцевості і має високий дорожній рівень, так що їзда зруйнованими дорогами на цій "ластівці" не повинна викликати проблем.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варіанти пасажирської та комерційної версії авто мають зручний та просторий інтер'єрний простір. У салоні можна помітити і сучасні технології, такі як тачскрін-мультимедіа та віртуальну приладку.

Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube
Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube

Важливим аспектом нового кросовера є його екологічність, оснащений чотирма електромоторами, що забезпечить йому повний привід. І залежно від моделі, батареї "конячки" можуть забезпечити запас ходу від 250 до 550 км.

Концептуальний електричний кросовер є дуже сміливим проєктом, і спірно, чи буде його реалізація успішною найближчим часом.

Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube
Електрокар ЗАЗ, скріншот: YouTube

Тим не менш, той факт, що прототип електричного кросовера існує, і що його представили широкому загалу, вже говорить про те, що дизайнери електричного кросовера серйозно налаштовані на розвиток та вдосконалення своїх автомобільних моделей у майбутньому.

Нагадаємо, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Раніше повідомлялося, унікальні кадри спортивного "Запорожця" у стилі Ford Mustang: колекціонери досі мріють про цей маслкар.

Також, українець змайстрував із "Запорожця" пляжний баггі: на такій красуні одразу в Ялту.