Українська дизайнерка показала, як могла б виглядати легендарна "Таврія", якби Запорізький автомобілебудівний завод вирішив перезапустити виробництво в наші дні. Фото концепт-кара опублікували на сторінці ta4anu_official у соціальній мережі instagram.

"Таврія" - знаменитий український автомобіль, який набув статусу народного, завдяки своїй доступності та невибагливості в обслуговуванні. По суті, автомобіль став наступником легендарного "Запорожця".

Таврія. Фото: скрін youtube
Таврія. Фото: скрін youtube

Серійно "Таврія" випускалася на Запорізькому автомобільному заводі з 1987 до 2007 року, а моделі на її платформі вироблялися до початку 2011 року. Автомобіль досі можна зустріти на дорогах, хоч і застарів, якщо порівнювати його з більш сучасними машинами.

ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: скрін youtube
ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Так, український дизайнер показав своє бачення того, якою могла б стати сучасна українська автолегенда – ЗАЗ-1102. Він показав кілька концепт-артів, на яких "Таврія" нового покоління виглядає дуже свіжо і за дизайном нічим не поступається навіть останнім автоновинкам.

"Таврія" нового покоління. Фото: instagram.com/romanpriadkodesign
"Таврія" нового покоління. Фото: instagram.com/romanpriadkodesign

Втім, автолюбителям залишається лише чекати і сподіватися, що колись автоЗАЗ відродить виробництво ЗАЗ-1102 і на ринку з'явиться таке яскраве українське авто.

Раніше портал Знай повідомляв, збільшений кліренс і потужніший двигун: як виглядав пікап "Таврія", якому не вдалося потрапити на конвеєр.

Також наш портал інформував, в Україні засвітився Off-Road "Запорожець" з мотором від "Газелі" та підвіскою УАЗ: брутальний та потужний.

Крім того, ми писали, не їде, а летить: як виглядає "Запорожець" з ходовою та двигуном від BMW, витвір мистецтва.