У Херсонській області відбуваються рятувальні операції, які розпочалися після підриву Каховської ГЕС. На допомогу постраждалим прийшли загони ДСНС із новою унікальною технікою - всюдиходами "Богун". Ці автомобілі можуть пересуватися болотистою місцевістю і навіть пливти по воді.

Розміри цього транспорту, як для спеціальної техніки, дуже скромні, проте тут помістити до 6 дорослих людей. Українські рятувальники використовують автомобіль для евакуації місцевого населення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сторінці ДСНС у мережі Facebook.

Відомо, що всюдиходи "Богун" пристосовані для використання в умовах паводку. Вони створені для пересування болотом, а також можуть плавати.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook
Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook

Для ДСНС "Богун" укомплектований лебідкою, бензопилами, шанцевим інструментом, а також медичним обладнанням, навігаційною системою та засобами зв'язку.

Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook
Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook

Підрив Каховської ГЕС – не перша катастрофа, при ліквідації наслідків якої використовуються всюдиходи "Богун". У ДСНС експлуатують їх з 2020 року і вони неодноразово рятували постраждалих під час повеней.

"Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook"
"Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook"

Український всюдихід "Богун" - особливості та характеристики

Снігоболотохід "Богун" - модифікація знаменитого українського всюдихода Sherp. Він досягає 3,4 м у довжину, але при цьому здатний вмістити до 6 осіб, також є можливість перевозити постраждалих на ношах.

Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook
Спеціальне авто ДСНС "Богун", фото: Facebook

Український всюдихід оснащений 1,5-літровим 44-сильним дизелем Kubota та 5-ступінчастою механічною КПП. Діаметр його коліс із шинами низького тиску досягає 160 см.

"Богун" здатний розганятись до 40 км/год на суші та до 6 км/год на воді, а також буксирувати 2,4-тонний причіп. Палива вистачає на 15 годин роботи.

Нагадаємо, Дмитро Комаров із "Світу навиворіт" зробив висновок щодо "рідкісної" української повені: "Змінити неможливо".

Раніше повідомлялося, мрія рибалки: українець перетворив ЗАЗ-968М на амфібію, моторні човни блякнуть на його фоні.

Також, в Україні засвітився Off-Road "Запорожець" з мотором від "Газелі" та підвіскою УАЗ: брутальний та потужний.