Травень місяць видався дуже активним на покупку електромобілів. За цей період українцями було придбано 2451 авто, а більшість із них - 1892 одиниць, були вживаними.

Українці все частіше купують машини з електродвигуном, оскільки це набагато економніше та безпечніше. Також цей варіант вважається екологічним, якщо порівнювати з автомобілями на бензині. В "УкрАвтопромі" розповіли, яким саме моделям віддають перевагу.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

"Відносно квітневого результату, у минулому місяці кількість вперше зареєстрованих в Україні електромобілів збільшилась майже на 15%", - зазначили в "УкрАвтопромі".

У травні популярністю користувалися такі нові електрокари:

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще
  • VOLKSWAGEN ID.4 - 168 од.;
  • DONGFENG/HONDA M-NV – 107 од.;
  • VOLKSWAGEN ID.6 - 23 од.;
  • HONDA E - 23 од.;
  • BMW iX - 18 од.

З вживаних найбільше продали японських Nissan Leaf - 388 одиниць, далі за списком Volkswagen е-Golf, Tesla Model 3 та Tesla Model Y, а також Renault Zoe.

Електромобіль: скрін з DailyStar
Електромобіль: скрін з DailyStar

Вартість авто відрізняється залежно від попиту, пропозиції та інших факторів. Однак найдорожчим вважається BMW iX, за нього просять близько 100 тисяч доларів, а також Volkswagen ID6 – 40 тисяч доларів та Honda E – 25 тисяч доларів.

Нагадаємо, немає підпису - немає штрафу: українські водії знайшли спосіб зберегти гроші, навіть коли зупинили копи

Раніше ми писали про те, що літо, сонце та неробочий кондиціонер: як вижити в салоні автомобіля у спеку, корисні поради

Як повідомляв Знай.ua, на власників мопедів чекають серйозні штрафи до 40 тисяч: кому краще з'їхати з дороги