Українських біженців, які після початку війни переїхали та живуть у Німеччині змусять проходити техогляд автомобілів.

Уряд вирішив спрямувати політику держави на безпеку учасників дорожнього руху та екології та дотриманню норм викидів в атмосферу.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Такі нововведення будуть стосуватися тих, хто їздить у Німеччині на транспортному засобі з українською реєстрацією більше одного року.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Звертають увагу українських водіїв на те, що перевірка буде здійснюватися шляхом спрощеної процедури.

Машини перевірятимуть на безпечність для учасників дорожнього руху та дотримання норм шкідливих викидів в атмосферу.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Водночас, транспортні засоби не перевірятимуть на відповідність технічним вимогам, які діють у Німеччині і ЄС.

Це пов’язано із тим, що в Німеччині розуміють що куплені в Україні авто не призначені для європейського ринку та часто не відповідають вимогам ЄС, отже отримати на них сертифікат відповідності є проблематичним.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Також новими правилами передбачено продовження для українських авто до 1 квітня 2024 року пільгового періоду без отримання німецьких номерів через рік перебування у Німеччині.

Раніше портал «Знай» повідомляв, а так можна було? Українським водіям підказали, як "зам'яти" штраф за перевищення швидкості.

Також наш портал інформував, чи з 2 тисяч гривень залишиться здача? Скільки українцям доведеться заплатити за техогляд у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні стрімко дорожчають авто з пробігом: як змінилися ціни на популярні моделі.