Зараз літо, іноді спекотного вечора хочеться випити чогось холодненького, особливо алкоголю — але при цьому комусь таки треба думати за те, що ще сідати за кермом.

У таких випадках важливо знати, скільки часу потрібно, щоб алкоголь повністю вивітрився з організму, перш ніж сідати за кермо, щоб уникнути трагедії.

Патрульна поліція, кадр з відео
Патрульна поліція, кадр з відео

Відомо, що вживання алкоголю ставить вас у скрутне становище, бо до його виведення з організму сідати за кермо заборонено. Цей процес зазвичай займає близько 24 годин після останнього вживання алкоголю. Слід зазначити, що методи, спрямовані на витверезіння, лише маскують явні ознаки сп'яніння і допомагають людині прийти до тями.

Середня тривалість, необхідна для повного виведення алкоголю з крові, приблизно 20 годин.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Щоб уникнути штрафу від правоохоронних органів, після вживання алкоголю необхідно не перевищувати законодавчо встановленої норми вмісту алкоголю в крові, яка в Україні становить 0,2 проміле. Будь-які показники вище цього значення вважаються порушенням Правил дорожнього руху і можуть спричинити накладення штрафу або суворіші санкції.

Слід пам'ятати, що ступінь сп'яніння безпосередньо залежить від типу вживаного алкоголю. Різні напої, такі як пиво, горілка, вино, віскі та коньяк, мають різний вплив на рівень алкоголю в крові, а також різну тривалість "вивітрювання" з організму. Наприклад, після вживання 1 літра пива організм повністю очиститься від алкоголю протягом 5 годин.

Алкоголь. Фото: скрін youtube
Алкоголь. Фото: скрін youtube

Що стосується міцніших напоїв, то тривалість очищення організму від горілки залежить від деяких особливостей. Горілка є хитромудрим напоєм: вона починає всмоктуватись у кров лише після взаємодії з кислотою шлунка, що призводить до поступового наростання сп'яніння.

Якщо випити 100 г горілки, потрібно пройти не менше 4 годин, щоб організм повністю вивів алкоголь, а якщо випити 300 г, то цей процес може зайняти близько 14 годин.

Тим, хто вживає віскі чи коньяк, слід знати, що їхній вплив на організм схожий на горілку. Завдяки додатковим речовинам організм очищатиметься від них приблизно на 10% довше.

Як легко перевірити акумулятор в автомобілі: прості способи, які спростять життя водіїв

Як повідомляв "Знай.uа", "лікувала сиропами кашель": львів'янка змогла довести суду, що сіла за кермо тверезою

Знай.ua писав, три з чотирьох українців не можуть здати на права, – МВС України