Більшість таких автомобілів — нові, з салонів, таких авто 73% з усього обігу гібридів в Україні.

Автомобіль-гібрид – це автомобіль із силовою установкою, яка поєднує в собі джерело механічної енергії кількох типів. У продажу є лише серійні гібридні автомобілі з поєднанням бензинового (іноді – дизельного) та електричного двигунів. Про це інформує статистика УкрАвтопрому.

Авто-гібрид. Фото: Youtube
Авто-гібрид. Фото: Youtube

У минулому місяці автопарк України поповнили понад 1,3 тис. гібридних легкових авто. Такий показник є рекордним за останні 10 місяців. Експерти зазначають, що частка гібридних автомобілів поступово збільшується та вже складає 26% від всієї кількості авто в нашій країні.

Toyota Rav4 з 202 реєстраціями. Японський автомобіль часто посідає перші позиції і на ринку авто з ДВЗ. Невибагливість у ремонті, свіжий дизайн і непогана ціна підкуповують багатьох наших автолюбителів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Авто-гібрид. Фото: Youtube
Авто-гібрид. Фото: Youtube

Друге місце за популярністю Nissan Qashqai – 88 авто. Автомобіль популярний і на ринку ДВЗ, тому водії вже знають, чого очікувати від покупки цієї моделі.

Авто-гібрид. Фото: Youtube
Авто-гібрид. Фото: Youtube

Трійку лідерів замикає люксовий Mecedes-Benz GLE. Кросовер зареєстрували на українські номери в травні 63 рази.

Ринок вживаних авто з гібридною установкою кардинально відрізняється. Перше місце за Toyota Prius – 39 авто. Модель знайома нашим водіям багато років.

Друге місце за Ford Fusion – 33 авто. Черговий культовий автомобіль з гібридною силовою установкою. Трійку лідерів також замикає американець – Chevrolet Volt з позначкою у 27 авто.

Нагадаємо, ми писали, як виглядала "Таврія" із німецьким двигуном, яку забракували на автоЗАЗі.

Як повідомляв "Знай.ua" рекорд з придбання автомобілів: які моделі українці купують найчастіше.

Також "Знай.ua" інформував, автівки з цими двигунами приємно здивують: визнані найкращими.