Українські водії отримали нагадування про серйозні штрафи, які загрожують тим, хто порушує правила дорожнього руху.

Ця проблема стосується водіїв, які іноді дозволяють собі набагато більше, ніж їм взагалі належить. Наприклад, якщо їх, за рішенням суду, позбавили права керування... а вони продовжують сідати за кермо своїх автомобілів. Про такі випадки пише "Дорожній адвокат".

Автомобілі. Фото: Youtube
Автомобілі. Фото: Youtube

До недавнього часу, про що багато хто міг і не знати, за керування транспортним засобом без дійсного посвідчення водія, відібраного рішенням суду, передбачалося накладення штрафу у розмірі 510 гривень.

Однак багатьом автолюбителям таке незначне покарання не заважало продовжувати порушувати ПДР... як це зазвичай буває в нашій країні. Через це покарання за цей вид порушення значно зросли, і сума штрафу становить 20 400 гривень (згідно зі статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Крім цього, якщо людина вчинить повторне порушення... на нього чекає збільшення штрафу вдвічі - тобто доведеться сплатити вже 40 800 гривень. Однак це не всі наслідки, які можуть очікувати на порушників. Адже водіям загрожує ще й позбавлення права керувати автомобілем від 5 до 7 років.

Будьте обережними і не порушуйте закон, інакше вам доведеться дуже дорого заплатити за свої дії.

Нагадаємо, техогляд буде примусовим: автомобілі українців закордоном ретельно перевірять

Як повідомляв "Знай.uа", до автошколи можна не ходити: водії навчатимуть теорію самостійно

Знай.uа писав, як швидко охолодити салон автомобіля без кондиціонера: цими способами користувався ваш дідусь