Знаменитий ЗАЗ-965, який ще називали "горбатим" через характерну форму кузова, не відрізнявся особливою комфортністю та надійністю. Однак перезапуск цієї моделі міг би вразити навіть найвибагливіших автолюбителів.

Як міг би виглядати ZAZ-965-NewERA, показав український дизайнер Роман Прядко.

Запорізький автомобілебудівний завод поки не розглядає можливість перезапуску виробництва легендарних "Запорожців", що логічно, адже в Україні триває повномасштабна війна, розв'язана рф. Втім, після війни ніхто не виключає, що на ринку з'явиться сучасний аналог, наприклад, ЗАЗ-965.

ЗАЗ-965, скріншот: YouTube
ЗАЗ-965, скріншот: YouTube

Український дизайнер уже пофантазував та представив, як міг би виглядати ЗАЗ-965 нової ери. Культовий автомобіль стилізовані під сучасні реалії. По-перше, двигун розташований на задній частині, а на передній. При цьому традиційний дизайн залишився практично неторкнутим.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

ZAZ-965-NewERA. Фото: Роман Прядко
ZAZ-965-NewERA. Фото: Роман Прядко

Салон ZAZ-965-NewERA виглядає, як у гарній сучасній іномарці, навіть має бортовий комп'ютер. За задумом дизайнера, цей ЗАЗ буде на електротязі, що також відповідає сучасним реаліям.

ZAZ-965-NewERA. Фото: Роман Прядко
ZAZ-965-NewERA. Фото: Роман Прядко

Можна припустити, що такий автомобіль мав би успіх не лише на українському ринку, а й в інших країнах. Втім, поки що поціновувачам ЗАЗ залишається лише сподіватися, що колись перезапустять виробництво "горбатого".

Раніше портал Знай повідомляв, якби ЗАЗ випускали на заводі Porsche: у мережі показали незвичайну модифікацію "Запорожця".

Також наш портал інформував, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, роками припадав пилом у гаражі: у Києві знайшли унікальний "Запорожець" для перегонів.