Українці, самі того не підозрюючи, переплачують за пальне по 8 гривень на кожному літрі, а незабаром заправити автомобіль буде ще дорожче. Про це розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Сергій Куюн зазначив, що система постачання палива в Україні відточена і цього продукту на даний момент у достатку. Водночас він наголошує, що логістика палива є досить дорогою і до того ж закуповуються дорогі імпортні нафтопродукти. У результаті цінники на АЗС приблизно на 8 гривень на літрі вищі, ніж могли б бути.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"На прикладі ринку пального бачимо підтвердження статистики про поступе відновлення економіки. Ринок виконує своє завдання по забезпеченню країни. З іншого боку, купуємо дуже дорогі імпортні нафтопродукти, які веземо за тисячі кілометрів. За моїми оцінками, 8 грн на літрі або майже 15% в ціні на АЗС – саме переплата за дорогу логістику та апетити закордонних постачальників”, - зазначив експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Сергій Куюн нагадав, що з 1 липня повертаються податки 2021 року і в результаті дизпаливо та бензин додадуть у ціні ще 6-10 гривень відповідно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, краще такого не допускати: водіям показали, що стає з двигуном, коли в баку є мінімум палива.

Також наш портал інформував, українці все більше пересідають на електрокари: які моделі стали найпопулярнішими.

Крім того, ми писали, "Залишився тиждень": експерт попередив українців про паливну кризу, буде несолодко.