ЗАЗ-1102 "Таврія" не випускається вже близько 16 років, але не втрачає популярності серед автолюбителів. Компактний та економічний автомобіль отримав статус народного, адже був і є доступним майже кожному. Як міг би виглядати цей шедевр автоЗАЗу в сьогоднішні дні, показав дизайнер Роман Прядко у facebook.

Запорізький автомобілебудівний завод випускав ЗАЗ-1102 з 1987 до 2007 року. За цей період автомобіль підкорив серця багатьох автолюбителів саме завдяки своїй доступності, економічності та невибагливості в обслуговуванні. Нові "Таврії" не сходять із конвеєра вже давно, але на вторинному ринку на них не пропадає попит.

"Таврія". Фото: скрін youtube
"Таврія". Фото: скрін youtube

Так, український дизайнер показав, як могла виглядати сучасна Tavria Nova A-Class. Кузов нагадує оригінальний ЗАЗ-1102, проте форми більш плавні і приємні. Зовні машина виглядає дуже яскраво і компактно, що робить її привабливою для водіїв-початківців. Така "Таврія" чудово підійшла б для міської їзди.

Tavria Nova. Фото: facebook.com/ROMANPRIADKODESIGN
Tavria Nova. Фото: facebook.com/ROMANPRIADKODESIGN

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Перезапуск виробництва та осучаснення "Таврії" могло б стати справжнім сюрпризом для українських водіїв, однак за умов повномасштабної війни такий сценарій малоймовірний. Однак, коли ситуація в Україні стабілізується на ринку, цілком може з'явитися доступний і якісний автомобіль для народу.

Раніше портал Знай повідомляв, український Гелендваген: як міг би виглядати новий ЛуАЗ, від одного виду перехоплює подих.

Також наш портал інформував, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Крім того, ми писали, якби ЗАЗ випускали на заводі Porsche: у мережі показали незвичайну модифікацію "Запорожця".