Існує думка серед водіїв, що паркувати автомобіль можна тільки з вирівняними колесами. Інакше нібито швидше зношуються шини, відбувається розвал коліс, псується підвіска, а також швидше виходить з ладу підсилювач керма.

Але насправді паркування з вивернутими колесами не тільки не шкодить вашому автомобілю, а й навпаки може вберегти від пошкоджень.

Автомобіліст, фото Pexels
Автомобіліст, фото Pexels

Одним з головних аргументів залишати кермо перевернутим є захист автомобіля від аварії на переповнених стоянках.

Наприклад, якщо ваш сусід по парковці ненароком зіткне своє авто з вашим, удар впаде на колесо, а не на кузов, що може значно зекономити ваші кошти на ремонт.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Крім того, при паркуванні на спуску рекомендується залишати кермо перевернутим.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Це запобігає випадковому руху автомобіля, оскільки він затримається на бордюрі. Якщо правильно вивернути колеса у бік бордюру, це забезпечить додатковий захист від небажаного руху авто.

Останнім аргументом є те, що вивернуті колеса допомагають уникнути перегріву тієї частини кермового колеса, яку доторкаються руки водія.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Оскільки руки впливають на комфорт і безпеку водіння, важливо забезпечити оптимальну температуру на поверхні керма, особливо у літній період.

Нагадаємо, в Україні по-новому каратимуть водіїв, які "лихачать" при їзді з дітьми: штрафом можна не позбутися.

Раніше повідомлялося, що поліція зупинила без прав: готуйте 40 тисяч гривень, і це ще не все.

Також, п'яний водій здивував копів "свіжістю" під час алкотесту: прилад таких цифр ще не бачив.