Термін дії міжнародного посвідчення три роки.

Начальник сервісного центру МВС у м. Рівне Віталій Кухарчук зазначив, що для отримання чи обміну міжнародного посвідчення водія необхідно звернутись до зручного за місцем розташування територіального сервісного центру МВС та пред’явити оригінал посвідчення водія адміністратору на місці та надати його копію.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Також, для того, щоб отримати міжнародні права, слід не забути паспорт, або ID-карту, відомості про реєстрацію місця проживання.

Із собою також треба мати паспорт громадянина України для виїзду за кордон та фотокартку розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Популярні новини зараз
Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Національне посвідчення водія, на підставі якого було видано міжнародне, не вилучається.

Права, фото: гугл
Права, фото: гугл

Після перевірки поданих документів посадова особа ТСЦ МВС одразу повертає заявнику національне посвідчення водія, паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Видача та обмін міжнародного посвідчення водія здійснюється без складання іспитів.

Міжнародне посвідчення водія без наявності національного не є дійсним.

Нагадаємо, ми писали, що водійського посвідчення не треба: на якому транспорті можна розсікати без документів.

Як повідомляв "Знай.ua" можна залишитись без посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.

Також "Знай.ua" інформував, майбутні українські водії зекономлять гроші та нерви: МВС готує приємні зміни.