Легендарні та улюблені сотнями тисяч автолюбителів "крихітки" хетчбеки ЗАЗ-1102 "Таврія" у 90-х роках минулого століття продавалися не тільки в країнах колишнього "союзу", але ще й у деяких державах Європи, і навіть у Латинській Америці.

Для загального розвитку важливо знати, що "Таврію" продавали під маркою Lada. У Чилі ці авто мали нечуваний успіх.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Hyser.

ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото
ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото

У країні Чилі існувала хоч і не велика, але все ж таки сформована дилерська мережа Lada Chile. При цьому про автомобілі під маркою ЗАЗ мало хто знав, ось і вирішили радянські маркетологи використати відомий бренд для продажу автомобілів інших виробників.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото
ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото

Саме тому на фотографії рекламного плакату "Таврії" в Чилі, які публікував чилійський автомобільний портал VeoAutos.cl, красується червоно-білий логотип Lada.

ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото
ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото

У Чилі поставлялися виключно базові версії з тридверним кузовом хетчбек та 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 к.с.

ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото
ЗАЗ 1102 Chile, архівне фото

Але використання відомого бренду не допомогло продажам. На місцевому ринку вдалося реалізувати лише 1595 екземплярів з жовтня 1990 року до листопада 1991 року.

Втім, і самій Ладі не вдалося підкорити Чилі: компанія повністю пішла з ринку 1998 року.

Нагадаємо, поліція матиме багато запитань: що водіям заборонено перевозити в багажнику.

Раніше повідомлялося, як швидко охолодити салон автомобіля без кондиціонера: цими способами користувався ваш дідусь.

Також, чисто для розбитих доріг: представлений потужний електрокросовер від ЗАЗ із запасом ходу 550 км.