У дзеркало заднього виду вбудовано два фотоелементи.

Водії використовують дзеркало заднього виду зазвичай за одним з його призначень, не завжди знають про його додаткові функції, такі як затемнення світла від автомобіля позаду з метою уникнути засліплення водія.

Дзеркало заднього виду. Фото Freepik
Дзеркало заднього виду. Фото Freepik

Два фотоелементи дзеркала заднього виду, один сенсор аналізує ступінь освітленості спереду автомобіля, тоді як другий датчик реєструє світло від фар інших автомобілів, що рухаються позаду.

Якщо між рівнем освітленості спереду та інтенсивним світловим джерелом ззаду існує значна відмінність, електроніка автоматично затемняє дзеркало.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Вонючка" в авто, скріншот: YouTube
"Вонючка" в авто, скріншот: YouTube

Щоб вимкнути функцію автоматичного затемнення, на корпусі дзеркала розташована кнопка, яку потрібно утримувати протягом 2-3 секунд. Якщо на корпусі дзеркала відсутні світлодіоди та кнопка, це означає, що це звичайне дзеркало, яке не обладнане автоматичною функцією затемнення.

Але й це не біда, адже є важіль, за допомогою якого можна вручну змінити кут нахилу дзеркала, щоб уникнути засліплення.

Нагадаємо, ми писали, обовʼязковий техогляд: як покарають водів, які проігнорували процедуру.

Як повідомляв "Знай.ua" українець знайшов спосіб врятуватися від популярного штрафу: копи мають винести попередження.

Також "Знай.ua" інформував, українцям заборонять їздити на авто без "європейського" сертифікату: кому доведеться оформлювати.