В Україні з 1 липня повернули "паливний" податок на довоєнний рівень, внаслідок чого ціни на АЗС зросли. Проте водіїв попереджають, що подорожчання продовжиться ще у серпні.

Експерт, директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн прогнозує, що вартість дизельного палива та бензину збільшиться ще приблизно на 5-7 гривень. Водночас різкого зльоту цін вдалося уникнути завдяки тому, що АЗС мали певні запаси пального.

"Чекаємо, коли нові податки вже повністю інтегруються в ціну, а це буде, коли нові липневі обсяги помістять собою запаси з червня та травня, що буде в діапазоні 45-50 грн за літр дизпалива, бензин 50-55 грн за літр", - сказав він.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Однак експерт заспокоїв тим, що українцям можна не боятися дефіциту палива, бо вдалося диверсифікувати шляхи постачання та зберігання ресурсу. За його словами, Україна наразі отримує 40% палива бензовозами, а до війни цей показник становив 0%.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"На моє переконання, стабільне забезпечення ринку паливом – це одна з небагатьох речей, в якій взагалі можна бути впевненим. За останній рік побудовано дуже гнучку диверсифіковану систему постачання. Про дефіцит нічого й думати", - заявив Куюн.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, це небезпека, а не іграшка: водіям нагадали про штраф у 1445 гривень, покарають без розмов

Раніше ми писали про те, яких популярних помилок припускаються українці, коли продають авто: на ці нюанси варто звернути увагу

Як повідомляв Знай.ua, обмін водійського посвідчення під час війни: що змінилося для водіїв