Охолодити салон автомобіля ефективно допомагає кондиціонер, але він з тієї чи іншої причини може вийти з ладу.

Охолодити салон машини можна й іншими способами. Перш за все, перед тим, як увімкнути двигун, відчиніть всі двері автомобіля.

Салон авто. Фото з сайту Рexels
Салон авто. Фото з сайту Рexels

Кілька секунд вистачить, щоб спекотне повітря, що скупчилося в салоні, залишило його. Опустіть всі вікна і в такому стані починайте рух автомобіля.

Досвідчені водії у спеку, якщо зламався кондиціонер, використовують омивач вітрового скла. Вони охолоджують вітрове скло і короб повітря притоку. Це простий спосіб охолодження салону, але досить ефективний.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Салон автівки. Фото: скриншот відео
Салон автівки. Фото: скриншот відео

Досвідчені водії перед тим, як залишити свій автомобіль у спеку на парковці, повертають кермо на 180 градусів таким чином, щоб тільки нижня частина керма залишилася під ультрафіолетовим випромінюванням. Завдяки цьому потім можна буде спокійно взятися за кермо.

Для охолодження також закріплюють на вентиляційних отворах мокру тканину. Спосіб непоганий, ось тільки тканина швидко висихає. Також радять брати із собою у салон машини пластикові пляшки з льодом. Небагато це допомагає. Але такий спосіб охолодження салону не можна назвати ефективним.

Нагадаємо, ми писали, що експерт назвав, коли можна купувати вживані авто: які машини краще не купувати.

Як повідомляв "Знай.ua" прощаємось із "перекупами"? В Україні змінюють правила продажу б/в авто, чим це обернеться.

Також "Знай.ua" інформував, крихітка з "перчинкою": неймовірна історія, як ЗАЗ-1102 "Таврія" підкорила Латинську Америку.