У Франції та Норвегії побудують дороги для заряджання електромобілів. Тендер на будівництво виграв Ізраїльський стартап Electreon, відомий своїми експериментами з бездротовою зарядкою.

Про це повідомляє видання Jerusalem Post.

ремонт доріг
ремонт доріг

У Франції на першому етапі побудують невелику ділянку такої дороги, довжиною 2 кілометри, неподалік Парижа, супроводивши її стаціонарною бездротовою станцією.

Влада країни вирішила, що повномасштабне розгортання такої технології здатне знизити обсяги шкідливих викидів вантажівок на 86%.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Дорога
Дорога

Однак через високу вартість технології, будувати будуть стриманими темпами.

До 2030 року Франція розраховує побудувати до 5 тисяч кілометрів таких доріг, а до 2035 року збільшить їхню мережу до 9 тисяч кілометрів.

Будівництво дороги. Фото: Youtube
Будівництво дороги. Фото: Youtube

У Норвегії технологію планують спрямувати на громадський транспорт — насамперед електробуси, які завдяки бездротовій зарядці від дорожнього полотна можна буде оснащувати компактнішими батареями.

Повноцінна дорога в районі міста Тронхейм має з’явитись до 2029 року.

Нагадаємо, ми писали, що експерт назвав, коли можна купувати вживані авто: які машини краще не купувати.

Як повідомляв "Знай.ua" прощаємось із "перекупами"? В Україні змінюють правила продажу б/в авто, чим це обернеться.

Також "Знай.ua" інформував, крихітка з "перчинкою": неймовірна історія, як ЗАЗ-1102 "Таврія" підкорила Латинську Америку.