На Харківщині поліція зупинила водія автомобіля ВАЗ 21214, та виписала штраф у 340 гривень за загублений бризковик. Чоловік не погодився із поліцейськими та оскаржив їх рішення у суді.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Нещодавно поліцейський зупинив автомобіль ВАЗ 21214 за відсутність одного бризковика та оштрафував за ч.1 ст.121 КУпАП (експлуатація транспортного засобу з технічною несправністю) на 340 гривень.

Власник авто не погодився із рішенням патрульного та подав до суду.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

У засіданні він пояснив, що у той день коли його зустріли поліцейські він виїжджав із двома бризковиками у справному технічному стані. Водій припустив, що міг загубити його у дорозі, адже потрапляв у дорожні ями на своєму шляху.

Він пояснив суддям, що просто не знав, про таку несправність власного авто, а в день коли йому про це повідомили працівники поліції одразу замінив їх.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Суд першої інстанції скасував штраф та виніс йому усне зауваження через малозначність правопорушення.

Однак, поліція подала апеляційну скаргу на це рішення.

Суд другої інстанції, також прийняв сторону водія, та зазначив, що поліція не надала доказів того, що водій навмисне їхав без бризковика.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Тому апеляційну скаргу поліцейських не задовільнили та справу закрили.

Раніше ми писали про те, що в Україні АЗС підняли ціни на пальне ще вище: скільки доведеться заплатити водіям і що на них чекає в серпні

Як повідомляв Знай.ua, у тебе там "дуля": найпопулярніші жести за кермом, які має знати кожен водій

Також портал Знай.ua писав, що частині українців спростили процес отримання прав водія: що і для кого змінилося