Є чимало факторів, від яких залежить ціна автомобіля при вторинному продажі, колір - один з них, як би сильно це багатьох не дивувало. Аналітики iSeeCars провели відповідне дослідження.

Результати вони одержали, проаналізувавши дані про вартість 1,3 мільйона підтриманих авто трирічного віку. Так, за цей період роботи машина втрачає 22,5% від своєї ціни, але якщо кузов при цьому жовтого кольору – різниця складе всього 13,5%, тому що це рідкісний колір, на який попит вищий.

Авторинок, скріншот: YouTube
Авторинок, скріншот: YouTube

Вартість машин бежевого, помаранчевого та зеленого кольорів знизиться менш ніж на 20%, також цінуються червоні та білі. Однак власник отримає набагато менше, продаючи сріблясті, коричневі, чорні та золотаві авто.

Також аналітики розповіли, як впливає колір на зниження ціни уживаного авто в залежності від його типу. Наприклад, найменше втрачають у вартості позашляховики жовтого, помаранчевого та фіолетового кольорів, а більше – сріблястий, золотистий та чорний.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Якщо говорити про пікапи, то бежеві вдасться продати дорожче. Також можна непогано виручити за помаранчеві, зелені та коричневі. А ось чорний і сріблястий знову програють, як у випадку і з позашляховиками.

Авторинок, фото iStock Images
Авторинок, фото iStock Images

Маючи коричневий седан, вдасться виручити більше, на диво. Все тому що основні власники таких машин досить консервативні, тому за червоні та інші кричащі кольори віддадуть менше. А ось у кабріолетах найбільше цінується яскравий жовтий, помаранчевий, синій та зелений. Сірий, чорний та сріблястий знецінюють найбільше.

У категорії купе дорожче вдасться продати авто такого ж кольору, як і кабріолети, але ціну збивають сріблясті, фіолетові та чорні. Мінівени оцінюються гідно, якщо вони зеленого, коричневого, синього та білого кольорів. Червоний і чорний, навпаки, сильно здешевлює авто.

Нагадаємо, водія оштрафували за поширене порушення: він втер ніс копам у суді

Раніше ми писали, що YASNO терміново звернулися до водіїв: залишилося кілька днів.

Як повідомляв Знай.ua, звичайні плоскогубці та тканину: простий спосіб позбутися скрипу ваших двірників