Важко уявити, але у 60-х роках минулого століття було створено кілька експериментальних зразків спортивного "Запорожця", який міг конкурувати зі знаменитим Porshe. Проте радянське керівництво "закопало" амбітний проєкт. Про це пише wheel-news.

Конструктори ЗАЗ у 1963 році створили вітчизняний Porshe на базі знаменитого ЗАЗ-965. Автомобіль отримав назву "Спорт-900" та мав усі шанси на успіх. Втім, серійний випуск моделі не дозволило партійне керівництво.

"Спорт-900". Фото: wheel-news
"Спорт-900". Фото: wheel-news

Усього було створено 10 експериментальних зразків "Спорт-900", які розійшлися приватними колекціями. Експерти вважають, що в ті часи автомобіль міг скласти конкуренцію багатьом моделям, які відомі на весь світ.

"Спорт-900". Фото: wheel-news
"Спорт-900". Фото: wheel-news

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Спортивний "Запорожець" мав під капотом V-подібний чотирициліндровий двигун об'ємом 887 см3 та потужністю 27 к.с. Як для спорткара, показники можуть здатися дуже скромними, але за рахунок невеликої ваги розгін був досить впевненим.

Кузов "Спорт-900" був виконаний із пластику, тому вага становила всього 500 кілограмів. Дводверне купе було розраховане на 4 пасажири.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що робили для армії, але застосували рибалки: унікальна амфібія ЛуАЗ, про яку мріють дачники.

Також наш портал інформував ексклюзив, який не зустрінеш на дорозі: як виглядає унікальний "горбатий" лімузин на базі ЗАЗ-965.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.