У Чилі експортувалися виключно базові версії з тридверним кузовом хетчбек та 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 к.с.

В кінці 1980-х на початку 1990-х років радянський автопром активно виготовляв автомобілі на експорт у різні країни світу, не виняток й хетчбеки українського виробництва ЗАЗ-1102 "Таврія".

Таврія, скріншот: YouTube
Таврія, скріншот: YouTube

Українські хетчбеки ЗАЗ-1102 "Таврія" у 1990-ті роки продавалися не тільки в СРСР, а й у деяких європейських країнах, наприклад, Франції та Греції і навіть у Латинській Америці. До речі, на деяких авторинках реалізація здійснювалася під брендом Lada.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Виявляється, що в кінці ХХ століття у Чилі автомобілі бренду Lada вже досить успішно продавалися. Крім того в країні існувала хоча і не велика, але все ж таки сформована дилерська мережа Lada Chile. А от про машини під маркою ЗАЗ мало хто знав, тому і вирішили радянські маркетологи використати відомий бренд для продажу автомобілів інших виробників.

Нагадаємо, ми писали, що робили для армії, але застосували рибалки: унікальна амфібія ЛуАЗ, про яку мріють дачники.

Як повідомляв "Знай.ua" нове життя легендарного "дідуся": ЗАЗ-966 перетворили на стильний багі для літніх прогулянок.

Також "Знай.ua" інформував, паливо дорожчатиме на 2 грн кожного тижня: причину пояснив експерт.