Не всі водії ризикують залишати свої автомобілі під проводами ЛЕП чи деревами. Є ймовірність, що примхливі птахи забруднюють кузов своїми екскрементами.

Пташиний послід - це не простий бруд, він може бути дуже небезпечним явищем, яке може завдати шкоди авто.

Про це, а також як його позбутися, розповів один з українських автоблогерів, який часто ділиться свіжими порадами щодо догляду за автомобілем у мережі YouTube.

Мийка авто, скріншот: YouTube
Мийка авто, скріншот: YouTube

Послід містить їдкі кислоти, які при тривалому контакті можуть роз'їдати фарбу автомобіля. Також у спеку року фарба нагрівається і розширюється, а вночі остигає, щоб призводить до того, що прилиплі до поверхні забруднення можуть глибоко в'їстися в покриття.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Якщо послід виявлений відразу ж, його можна змити водою. При тривалому знаходженні забруднень на поверхні вони висихають і усунути їх вже складніше. Причому розтирати їх ганчіркою в такому разі не рекомендується через абразивні матеріали, здатні пошкодити покриття авто.

Мийка авто, скріншот: YouTube
Мийка авто, скріншот: YouTube

Досвідчені автомобілісти радять зробити для прибирання посліду спеціальний розчин із теплої води та харчової соди. Просочивши їм губку або ганчірку, слід покласти її на послід, розм'якшивши його. За кілька хвилин можна акуратно прибрати його круговими рухами.

Нагадаємо, обіцяють зарплатню до 75 тисяч гривень: студентам показали найкращі вакансії у Києві, готові взяти без досвіду.

Раніше повідомлялося, чесним бути чи розумним? Юристи показали водіям, скільки доведеться заплатити за оскарження штрафу.

Також, в Україні водіям виписують 17 тисяч штрафу за простий папірець: порада юриста, як зберегти зарплату.