"Запорожець", який не поступається, а то й крутіший за сучасну іномарку? Повірити складно, але це реальність, яку втілив у життя гаражний умілець із Кропивницького. Як виглядає "горбатий" на електротязі й на 200 "конячок", показали у сюжеті "Спецкор".

Зовнішньо модернізований автомобіль нічим не відрізняється від інших "Запорожців". Перехожі зазвичай дивуються, що горбатий ще на ходу і навіть не здогадуються, що він може дати фору навіть новим іномаркам.

Модернізований ЗАЗ-965. Фото: скрін youtube
Модернізований ЗАЗ-965. Фото: скрін youtube

Українець купив старий ЗАЗ-965 та провів над ним колосальний обсяг робіт. Він викинув заводський двигун і встановив батареї. Спочатку вони були свого виробництва, а потім замінені на японські, які дають змогу електрокару проїжджати до 70 кілометрів на одному заряді.

Модернізований ЗАЗ-965. Фото: скрін youtube
Модернізований ЗАЗ-965. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Модернізований "горбатий" має невелику вагу - менше за тонну. При цьому під капотом у нього аж 200 кінських сил. Такі параметри дозволяють йому розганятися до 100 км/год лише за 4,9 секунди. Заряджається електромобіль від звичайної розетки.

Власник автомобіля зазначає, що запас ходу буде збільшено до 140 кілометрів, а також його швидкісні характеристики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, такого українські дороги ще не бачили: умілець перетворив "Дев'ятку" на лютий всюдихід.

Також наш портал інформував, автолюбителі створили маршрутку-амфібію, яка і Дніпро перепливе: поки що пощастило тільки столиці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що розсікає повітря як куля: українці перетворили "Запорожець" на гоночний болід потужністю 1100 кінських сил.