Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливе нагадування. В Україні за останні півтора роки спостерігається спад економіки, а за цим йде зростання цін на всі види палива. Через це українські водії пересідають на економні види транспорту.

Саме тому на українських дорогах з'являється більше мопедів, які, як здається на перший погляд, простими і дуже безпечними.

Про це нагадують в одному із обласних Сервісних центрів МВС України.

Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube
Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube

Часто українці навіть наївно вважають, що користуватися цим видом транспорту може будь-хто без особливої ​​підготовки та відповідних документів. Проте зневажливе ставлення до правил використання мопедів в Україні суворо карається.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Юристи нагадали, що для управління мопедами потрібні посвідчення водія категорії А1. Наявність категорії B або навіть A не може бути підставою для використання цього транспортного засобу.

Мопед, скріншот: YouTube
Мопед, скріншот: YouTube

За подібне порушення ст.126 КУпАП передбачено штраф у розмірі 3400 гривень за першого випадку та 40 800 гривень за повторного протягом року. Також можливе позбавлення прав терміном від п'яти до семи років.

Нагадаємо, судовий вирок разом із повісткою: адвокат розповів про новий метод залякування від ТЦК.

Раніше повідомлялося, без папірця ти шматочок л*йнеця? Копи почали штрафувати водіїв, які обожнюють смартфони.

Також, технічний огляд автомобіля: які зміни чекають на українців у вересні.