Перелік підстав для евакуації автомобіля з серпня 2023 року став значно ширшим.

Постанова № 855, в якій додали нові умови для евакуації була ухвалена урядом 11 серпня 2023 року. Згідно з нею, тепер автомобіль на якому незаконно установлені номери Збройних сил України чи Національної гвардії, поліція може заблокувати. Також це можливо, якщо машина немає держзнаків. Про це та інші умови евакуації, розповів департамент правового забезпечення Дніпровської міської ради, на своїй офіційній сторінці.

Пост департаменту. Фото: скрін Ютуб

Окрім вищезгаданих випадків, евакуювати ваш автомобіль зможуть і в разі коли він стоїть на місці паркування водіїв з інвалідністю або електрокару.

Зараз для евакуації авто, поняті будуть потрібні тільки тоді, коли процес евакуації не буде фільмуватися.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

До підстав, за якими можуть евакуювати автомобіль також належать:

1) паркування автомобіля на місці паркування ТЗ, які оснащені електричним двигуном - одним або декількома (Частина 8 статті 152-1 КУпАП)

2) паркування автомобіля на місцях безоплатної парковки не маючи на це відповідних пільг (окрім випадків передбачених частиною шостою статті 152-1 КУпАП) та місцях, які не призначенні для паркування відповідних ТЗ

3) у випадку, коли ваш автомобіль заважає учасникам дорожнього руху та створює перешкоди на дорозі (Частина 1 статті 152-1 КУпАП)

евакуації автомобіля, фото: http://uriston.com
евакуації автомобіля, фото: http://uriston.com

4) у випадках, коли порушені правила зупинки чи стоянки в населених пунктах, а також зупинок чи стоянок на місці, позначеному відповідною дорожньою розміткою чи знаками, але які дозволені лише для ТЗ з електричними двигунами. До нього відносяться й перешкода для транспортних засобів оснащених електричним двигуном або декількома, на зупинці/стоянці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, кузов, фарба та "краса" на дисках: поліція карає водіїв при першій же зупинці на 650 грн

Раніше портал Знай інформував, за неуважність штраф: як водії потрапляють на гачок

Також наш портал інформував, "З вас обох штраф": водіїв можуть оштрафувати за це маловідоме порушення