З вересня в Україні почався навчальний рік, тож батьки поспішають відвезти своїх дітей до школи. Відміні дистанційного начання зраділи не тільки вони, а й копи.

Поліціянти влаштували справжнє "полювання" на водіїв з школярами.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

У соцмережах скаржаться, що патрульні навмисно припарковуються у непримітних місцях біля навчальних закладів та виловлюють свою "жертву".

Штрафи отримують транспортні засоби біля навчальних закладів, які були припарковані у невідведених для цього місцях.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Звичайно багато батьків скаржиться на те, що поряд із навчальними закладами не облаштовано місця для стоянки та зупинки транспорту, тому в них немає іншого вибору.

Поліціянти штрафують порушників за ст. 122 КУпАП.

Порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Покарання збільшується вдвічі, якщо така стоянка чи зупинка, створює перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху. Порушникам довдеться вже викласти із власної кишені 680 грн.

Тож можна зранку виїжджати на 10-15 хвилин раніше, щоб запаркуватися трохи далі від навчального закладу та економити сімейний бюджет.

Раніше портал Знай повідомляв, 7 років пішки і 40 тис грн штрафу: копи показали водіям, чим закінчуються "нешкідливі" покатушки.

Також наш портал інформував, водіям дали 10 днів: хто має звернутись до сервісного центру МВС для заміни посвідчення.

Крім того, ми писали, за кермом без цигарок та вейпів: кого з водіїв можуть оштрафувати за шкідливу звичку.