Наш дорогий читач скаже, що ЗАЗ-1103 "Славута" дуже банальний й доволі поширений автомобіль, і ти матимеш рацію. Так звана заміна "Таврії" дала зовсім не той ефект, на який розраховували розробники.

Однак шанувальники ЗАЗ вирішили не опускати руки і доопрацювали "Славуту", підвищивши її практичність для побутового споживача. Зі звичайного маленького седана автоумільці із Запоріжжя змайстрували справжній універсал.

Про цей автомобіль розповів один із українських автоблогерів, які часто публікує у соціальних мережах цікаві історії.

"Славута" універсал, скріншот: YouTube
"Славута" універсал, скріншот: YouTube

Дане авто існує в єдиному екземплярі. Оригінальну "Славуту" доопрацювали Михайло та Іван Аверіни ще 2006 року. При цьому варто сказати, що на ЗАЗі випускали універсал із заводу, він мав індекс ЗАЗ-1105 Дана, але майстрам не подобався суто зовні.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

"Славута" універсал, скріншот: YouTube
"Славута" універсал, скріншот: YouTube

Оскільки "Славута" сама собою трохи більше, ніж "Дана", то для доопрацювання була обрана саме ця машина.

Після доопрацювання автомобіль отримав додатковий простір над багажником, а сам багажник опинився в одному об'ємі із салоном. Також на автомобіль поставили цікавіші колісні диски, ніж заводський варіант.

"Славута" універсал, скріншот: YouTube
"Славута" універсал, скріншот: YouTube

Цікаво також розповісти, що оригінальний ЗАЗ-1103 "Славута" надійшов у виробництво у 1999 році та випускався до 2011 року. Усього встигли зібрати 141 898 авто. Під капотом авто було три версії двигунів 1,1 л, 1,2 л, 1.3 л з форсуванням від 51 до 66 л.

Нагадаємо, ретро-кемпер у стилістиці 50-х років від Citroen з диваном та кухнею: за нього не замислюючись віддадуть "однушку".

Раніше повідомлялося, сів і поїхав: найкращі моделі автомобілів в Україні за версією ChatGPT.

Також, хромовані бампери, шкіряний салон та круїз-контроль: українці схрестили "Волгу" ГАЗ-21 та Jaguar XJ.