В Україні знайшли ЗАЗ-1103 "Славуту", який власник переробив на компактний універсал. Автомобіль існує в єдиному екземплярі, хоч колись планувалося дрібносерійне виробництво. Про це пише портал Vagcom.

Ідея перетворити мініатюрну "Славуту" на універсал прийшла автомайстрам із Запоріжжя ще далекого 2006 року. До втілення проєкту підійшли дуже серйозно і зробили якісне перетворення автомобіля.

Універсал "Славута". Фото: із мережі
Універсал "Славута". Фото: із мережі

Кузовні деталі ЗАЗ-1103 виконали зі скловолокна, встановили нові колісні диски, подовжили дах та додали вертикальне заднє скло. В результаті вийшов компактний, але досить просторий універсал економних сімейних поїздок.

Універсал "Славута". Фото: із мережі
Універсал "Славута". Фото: із мережі

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Автори проєкту хотіли дещо розширитися та розпочати дрібносерійне виробництво, але в результаті нічого не вийшло і універсал ЗАЗ-1103 залишився в єдиному екземплярі.

До слова, ЗАЗ-1103 "Славута" почав сходити з конвеєра у 1999 році і по суті став наступником легендарної "Таврії", адже зайняв нішу бюджетного та економного автомобіля. Виробництво "Славути" зупинили у 2011 році. Усього було зібрано 141 898 автомобілів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, їх було всього три на всю Україну: як виглядає ексклюзивний ЗАЗ із 70-х, який дивом уникнув утилізації.

Також наш портал інформував, такого українські дороги ще не бачили: умілець перетворив "Дев'ятку" на лютий всюдихід.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, король позашляховиків: українець переробив вантажівку ГАЗ-66 в величезний джип, майже готель на колесах.