Міністерство внутрішніх справ України нагадало про необхідність замінити посвідчення водія деяким водіям. Кому необхідно відвідати сервісний центр, повідомляє інформаційний портал Avtosota.

Відомство видало термінову рекомендацію для частини водіїв щодо заміни їхніх документів. Зокрема, йдеться про водіїв, які нещодавно змінили прізвище. Їм рекомендується в найкоротші терміни оновити документи, у тому числі посвідчення водія.

Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube
Зупинка водія поліцією. Фото: скрін youtube

У МВС зазначили, що водії для оновлення прав можуть відвідати сервісний центр або полегшити собі цей процес та скористатися онлайн-платформою через електронний кабінет водія або додаток "Дія".

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Оновлення посвідчення водія обійдеться в 270 гривень. Також знадобиться низка документів, серед яких паспорт, персональний ідентифікаційний номер, наявне посвідчення водія, а також документ, що підтверджує нещодавню зміну особистих даних.

Водіям нагадують, що несвоєчасна заміна посвідчення може призвести до наслідків, наприклад, під час перевірки документів можуть виникнути питання у поліції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, впаяють 340 гривень штрафу ще й права можуть забрати: водіям нагадали про покарання за зовнішній тюнінг.

Також наш портал інформував, 7 років пішки та 40 тис грн штрафу: копи показали водіям, чим закінчуються "нешкідливі" покатушки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дуйте в трубочку, будь ласка: скільки потрібно чекати перед поїздкою за кермом – якщо пили горілку, пиво чи коньяк.