Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які є водіями чи навіть власниками авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що громадяни України дуже активно подорожують авто, у тому числі й за межі нашої держави.

На думку експертів, війна лише збільшила кількість українців із автомобілями у країнах Європейського союзу. Місцеві чиновники, через велику кількість порушень, почали вживати заходів.

Про це стало відомо завдяки новій публікації порталу "Твоя машина".

Авто. Фото: Youtube
Авто. Фото: Youtube

Повідомляється, що в Чеській республіці, починаючи з 1 жовтня, набувають чинності нові правила перебування в державі автомобілів на номерах з українською реєстрацією.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Йдеться про транспортні засоби, які привезли з собою особи, які отримали в країні тимчасовий притулок або візи толерантності. Цим українцям у 7-денний термін слід поставити на облік у Мінтрансі Чехії свої авто.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Тим, хто проігнорує нові правила, загрожує штраф до 30 тисяч чеських крон, що еквівалентно 48 тисячам гривень. Також власникам автомобілів заборонять керувати автомобілем на території Чехії.

За даними місцевої влади, в країні зараз перебуває близько 40 тисяч українських авто.

Нагадаємо, ДТП без судової тяганини та вилучення прав: як спрощує життя водіям європротокол.

Раніше повідомлялося, що порушує пасажир - платить водій: за що можуть оштрафувати більш ніж на 500 гривень.

Також, а тобі казали, що не можна: в Україні водіям почали виписувати штраф у 40 тисяч.