Уряд Латвії готує законопроект, який передбачає конфіскацію автомобілів, зареєстрованих у білорусі та росії. Відбираючи власність у терористів, вона в перспективі може бути передана Україні.

Про це повідомила у соцмережі Х міністер юстиції Латвії Інесе Лібіня-Егнері. Так, влада країни не тільки підтримала рекомендації Єврокомісії щодо заборони ввезення транспортних засобів з російською реєстрацією, а й готується відбирати машини громадян рф.

Кордон Латвії, фото з відкритих джерел
Кордон Латвії, фото з відкритих джерел

У Латвії вилучатимуть авто, власники яких протягом трьох місяців не залишать країну, або не будуть перереєстровані у латвійській юрисдикції. Якщо власники транспортних засобів запізняться із строками, їм загрожує штраф та навіть конфіскація майна.

Також на офіційному сайті Мін'юсту Латвії сказано, що конфісковані транспортні засоби планують передавати Україні.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

"Якщо автомобілі з російськими та білоруськими номерами не будуть вчасно перереєстровані, їх можуть конфіскувати на користь України, яка підтримує свою армію на передовій. У той же час громадян Росії та Білорусії, країни яких ведуть незаконну та криваву війну в Україні, і які все ще хочуть пересуватися територією Латвії, запрошують робити це з номерами, зареєстрованими в Латвії, пішки чи громадським транспортом, дотримуючись закону та правил дорожнього руху", - йдеться у повідомленні відомства.

Авторинок, фото iStock Images
Авторинок, фото iStock Images

Нагадаємо, таких навіть на параді не було: як виглядає унікальний український седан "Балтика"

Раніше ми писали про те, що штрафи отримають не тільки водії: поліція почала "полювання" на пасажирів

Як повідомляв Знай.ua, у водіїв волосся дибки: АЗС знову переписали цінники, скільки коштує бензин і дизель