Юристи почали помічати, що в Україні досі залишається досить поширеним явищем той факт, що поліцейські часто так зупиняють водіїв авто. У цей же час копи намагаються "причепитися" до водія, щоб виконати свій так званий "план" за протоколами.

У таких випадках водії під тиском хитрощів окремих патрульних іноді можуть зробити собі ж гіршим або ще гіршим - незаконно притягуються до адміністративної відповідальності.

Однак на витівки несумлінних правоохоронців не завжди заплющують очі. Поліцейським свавіллям починають обурюватись у судах. Про один такий випадок у деталях розповіли юристи спільноти "Дорожній адвокат".

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Патрульні зупинили автомобіліста нібито за порушення правил дорожнього руху, проте жодних документів за цим фактом складати не стали. Натомість поліцейські стали звинувачувати водія в керуванні транспортним засобом у п'яному стані.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Коли перевірка на "Драґер" показала негативний результат, правоохоронці обурилися, але не відпустили водія.

Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube
Поліція, авто, штраф, скрін: YouTube

Потім вони запропонували йому пройти медичний огляд у медустанові, провокуючи його на відмову від огляду, щоб скласти відповідну ухвалу, але водій не повівся на цей трюк.

Водночас у медустанові чоловік не зміг здати сечу на аналіз з фізіологічних причин, що поліцейські трактували як відмову від огляду та все ж таки притягнули його до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Автомобіліст не змирився з подібними махінаціями та оскаржив ухвалу в суді, де не лише визнали дії поліцейських незаконними, а й вказали на той факт, що патрульні намагалися покарати чоловіка за будь-яких обставин.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Суддя виніс окрему ухвалу, в якій рекомендував керівництву поліції розібратися з горе-патрульними. Щодо них вже розпочато службове розслідування, яке, швидше за все, призведе до дисциплінарного стягнення.

Нагадаємо, готуйте 600 гривень: кому із водіїв потрібно терміново відвідати сервісний центр МВС.

Раніше повідомлялося, що у росіян і білорусів за кордоном почнуть відбирати автомобілі: можуть конфіскувати на користь України.

Також, в Україні водіїв авто без техогляду почали заарештовувати, що можна просити в суді.