За останні кілька років в Україні було впроваджено багато послуг та функцій в електронному форматі, який називають цифровизацією. Ці нововведення значно полегшили життя багатьом громадянам, у тому числі водіям.

Однак у цьому плані є і "друга сторона медалі", яка влітає багатьом водіям у копійчину. В Україні дозволили користуватися посвідченням у "Дії" (пластик у дорогу більше не потрібен).

Однак на практиці з'ясувалося, що закони в цьому плані поки що не ідеальні. Вони не передбачають технічний збій у мобільному додатку. Про це пише спільнота юристів "Дорожні адвокати".

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Юристи розповіли, що чоловіка зупинили поліцейські, які вимагали від нього документа на право керування транспортним засобом, але в "Дія" документ не підтягнувся.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

У результаті патрульні трактували це як непред'явлення документів (ч.1 ст.126 КУпАП) та виписали щодо водія штраф у розмірі 425 гривень.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Автомобіліст пізніше зв'язався зі службою підтримки "Дія", де йому пояснили, що посвідчення водія "втратилося" в додатку через технічний збій, що час від часу трапляється.

З таким аргументом чоловік пішов до суду, який зрештою став на його бік, визнавши притягнення до адміністративної відповідальності незаконним. Якби водій не оскаржив рішення поліції, то штраф би довелося платити.

Нагадаємо, з жовтня почнуть діяти нові штрафи: що треба знати.

Раніше повідомлялося, "Неправильні" фари, а штраф - реальний: українським водіям радять готувати 340 гривень.

Також, українським водіям почали виписувати штрафи у 40 тисяч гривень: уся справа у категорії прав.