Суддя у Луцьку, який розглядав справу про п'яне кермування, порадив порушнику пити вино замість пива, адже воно не залишає такого перегару, як пінний напій.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

У липні чоловіка зупинили на блокпості. Він їхав на вантажівці із Рівного до Луцька по товар.

Водія зупинили патрульні щоб перевірити документи та відчули у салоні запах алкоголю. Він розповідає, що напередодні ввечері випив декілька бокалів пива.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Після такої вечері на ранок, драгер патрульних показав 0,59 проміле, при дозволених 0,2 проміле.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Чоловік повідомив суддю, що патрульні відмоились везти його для освідування у медзаклад, тож поїхав для цього у лікарню Рівного сам.

Між зустріччю з патрульними та лікарнею пройшло 9 годин. В той час як за законом, цей час не має перевищувати двох годин.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Як з'ясувалось згодом, на відео патрульні все ж пропонували чоловікові пройти процедуру освідування у лікарні, причому тричі.

Порушник відмовився від освідування за наказом свого начальника.

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Суддя призначив чоловікові покарання у вигляді 17 тисяч штрафу і на рік позбавив права кермування. Ще представник Феміди дав йому життєву пораду:

"Пиво ви вживали. А від пива дуже великий запах. Це як колишній працівник ДАІ кажу. Не нада пити пива. Краще вина", – додав суддя.

Раніше портал "Знай" повідомляв, будуть непорозуміння з поліцією: у МВС розповіли, кому з водіїв потрібно оновити права.

Також наш портал інформував, 7 років пішки та 40 тис грн штрафу: копи показали водіям, чим закінчуються "нешкідливі" покатушки.

Крім того, ми писали, впаяють 340 гривень штрафу, ще й права можуть забрати: водіям нагадали про покарання за зовнішній тюнінг.