Для кожного транспортного засобу в Україні потрібна реєстрація. У Головному сервісному центрі МВС нагадали, коли варто реєструвати автомобіль повторно.

Повторна реєстрація автомобіля без зміни власника може знадобитися у таких випадках:

При повторній реєстрації транспортного засобу, зняття з обліку таких авто не проводиться.

Реєстрація авто, скріншот: YouTube
Реєстрація авто, скріншот: YouTube

За необхідності перереєстрації авто, варто підготувати відповідні документи. Це документ, який підтверджує купівлю автомобіля, заява, свідоцтво про реєстрацію, паспорт громадянина України. Обов’язково варто подбати про копію ідентифікаційного коду. У разі, якщо людина відмовилася від ІК за релігійними переконаннями, необхідно взяти копію серії та номеру паспорта, який має відповідну відмітку. Для цього громадянин повинен раніше звернутися до відповідного відділу МВС.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Окрім вищеописаних документів, потрібно принести відомість про огляд та експертизу транспортного засобу. Ця інформація вноситься працівниками експертної служби МВС до електронного реєстру. Це не є обов’язковою умовою та здійснюється за бажанням самого власника авто. При перереєстрації транспорту власник отримує нове свідоцтво досить швидко.

Нагадаємо, портал Знай інформував, з 1 жовтня водіям загрожує "сезонний" штраф: за що каратимуть

Раніше на порталі Знай повідомлялося, забув сплатити і залишився без машини: що загрожує водіям, які вчасно не сплачують штрафи

Також, наш портал інформував, спочатку 340 грн, а потім - 17 тисяч: українським водіям показали, чим закінчаться "покатушки" без техогляду