Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 станцій мережі АЗС "Авантаж". У компанії стверджують, що це "помста" податківців, але є й інша версія того, що відбувається.

Про масове закриття АЗС повідомили в "Авантажі" і заявили, що податкова служба йде проти закону і "карає компанію за низькі ціни".

А ось голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев стверджує, що "Авантаж" приховує свій прибуток і не сплачує податки державі, тож АЗС і вирішили закрити. На даний момент не працює вже більше 50% всіх автозаправних станцій компанії, а їх всього 101.

АЗС Авантаж, фото з відкритих джерел
АЗС Авантаж, фото з відкритих джерел

Директор консалтингової мережі А-95 Сергій Куюн дотримується такої ж думки і каже, що АЗС сильно заборгували за податками, адже нові станції в країні відкривають, а прибутку нібито немає.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Згідно зі статистикою, прибутку у цієї групи немає. Ось тільки питання: де вона тоді бере гроші на нові величезні АЗС? Минулого тижня запустили чергову, на стадії будівництва ще, кажуть, мінімум три. Це 150- 250 млн грн", - висловився він.

При цьому "Авантаж" продовжує працювати, незважаючи на відміну ліцензії, за словами Куюна. Цим АЗС порушують закон, за що їм загрожує штраф.

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

Нагадаємо, в Україні водіїв стали частіше "розводити" на сотні гривень штрафу: як захистити свій гаманець

Раніше ми писали про те, що "Не треба пити пива, краще за вино": суддя порадив водієві як не "спалитися" п'яним за кермом

Як повідомляв Знай.ua, півзаплати за повний бак: бензини та дизель додали в ціні 2,5 грн/літр