Для всіх наших шановних і дорогих читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важливі новини з приводу величезних штрафів. Не секрет, що під час війни багато українців поїхали за кордон і навіть на своєму авто.

Лише у сусідній Польщі десятки тисяч таких водіїв, і багато хто не знає, що можна отримати не лише штраф, а ще й сісти у в'язницю на тривалий термін за деякі порушення. Так, з 1 жовтня у Польщі дуже жорстко каратимуть за п'яну їзду.

Про це стало відомо завдяки повідомленню польських медіа.

Польська поліція, скріншот: YouTube
Польська поліція, скріншот: YouTube

Раніше польська влада могла покарати автомобілістів, які приїхали з України, за керування транспортом у нетверезому стані за місцевими законами штрафом у 2500 злотих (21 170 грн).

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Максимальне покарання щодо цього виду порушення становило 60 000 злотих (508 086 грн). Зараз за наявності у крові водія алкоголю від 0,5 проміле його можуть уже не просто оштрафувати, а й відправити за ґрати на 3 роки. У разі повторного порушення термін ув'язнення можуть збільшити до 5 років.

Польська поліція, скріншот: Youtube
Польська поліція, скріншот: Youtube

Якщо п'яна їзда спровокувала ДТП зі смертельними наслідками, водієві загрожує вже від 5 до 16 років позбавлення волі. При заподіянні комусь тяжкої шкоди здоров'ю українському автомобілісту, який поїхав до Польщі, може загрожувати до 20 років ув'язнення.

Також можлива і конфіскація авто, якщо водія спіймають із 1 і більше проміле алкоголю в крові.

Нагадаємо, в Україні водіїв стали частіше "розводити" на сотні гривень штрафу: як захистити свій гаманець.

Раніше повідомлялося, "Не треба пити пиво, краще вино": суддя порадив водієві як не "спалитися" п'яним за кермом.

Також, уникнув штрафу? "Синій" українець вдав, ніби спить на задньому сидінні, хоча до цього був за кермом.