Для всіх наших шановних читачів, які не можуть спокійно жити без чогось цікавого зі світу автоновин, у нас з'явилася найкрутіша історія. Так, мешканець міста Луцьк Коля Оксенюк переробив власну "Таврію" для роботи на дровах. Тепер винахіднику газ, бензин чи дизель не потрібні.

За словами Миколи, його спровокували на такий проєкт різке подорожчання цін на бензин.

Оксенюк, який має вищу освіту в галузі енергетики, використовував газогенераторну установку для перетворення твердого палива (дрова) на газ, який приводить у дію двигун.

"Таврія" на дровах, скріншот: YouTube
"Таврія" на дровах, скріншот: YouTube

На одній газифікації дровами може проїхати приблизно 100 км. Цей процес є екологічно чистим, виділяючи лише CO2 та пар, що робить його безпечним та екологічно чистим.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

"Я інженер-енергетик за спеціальністю. Закінчую Луцький технічний інститут. Хочемо переробити той трактор. Його потрібно нерегулярно експлуатувати на бензині. Я його розробив. Техніка була відпрацьована", - каже інженер.

"Таврія" на дровах, скріншот: YouTube
"Таврія" на дровах, скріншот: YouTube

Автомобіль Оксенюка - єдиний у своєму роді в Луцьку, що викликає інтерес з боку місцевих жителів та влади. Хоча конкретних правил експлуатації автомобіля-газогенератора в Україні немає, немає й встановлених правил його встановлення.

"Поліція зупиняла... їм було просто цікаво, що це таке. Перше питання було. В Україні не заборонено їздити на газогенераторному автомобілі, але правил щодо його встановлення немає", - розповів Микола.

Для Оксенюка економія коштів та самодостатність роблять це практичним вибором, оскільки йому більше не потрібно турбуватися про коливання цін на пальне, а натомість він повинен завжди мати зв'язку дров у багажнику своєї машини.

Нагадаємо, хотів підварити кузов, але щось пішло не так: харків'янин зліпив із "Запорожця" мускулистий позашляховик.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі майстер зробив із "вухатого" від ЗАЗ конкурента Ferrari: ось він, пекельний червоний.

Також, Таврія на "стероїдах" або як перетворити ЗАЗ на монстра для бездоріжжя: автоаматор показав дива тюнінгу.