Покарання за порушення правил дорожнього руху можуть нести не тільки водії, а й пішоходи та велосипедисти.

Відповідальність за порушення ПДР велосипедистами та пішоходами визначається статтею 127 КУ про адміністративні правопорушення. Про те, який штраф можна отримати, пише видання "Auto24".

Розмір штрафів залежить від виду правопорушення. Мінімальне покарання 255 гривень, а максимум доведеться заплатити 850 гривень.

Пішохідний перехід, скріншот із відео
Пішохідний перехід, скріншот із відео

Штраф 255 гривень можливий в таких випадках:

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • невиконання сигналів регулювання руху на дорозі,
  • перехід дороги в місцях, яких робити цього не дозволено
  • недотримання інших ПДР

Якщо правила дорожнього руху порушують керманичі велосипедів (особи, які керують гужовим транспортом та погоничі тварин) то в таких випадках вони сплачуватимуть штраф в розмірі 340 гривень.

У випадку, коли пішохід чи велосипедист порушив правила перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, розмір адмін покарання збільшується та становитиме 680 гривень.

Велосипедисти, кадр з відео
Велосипедисти, кадр з відео

Адміністративне покарання, яке тягне за собою накладення в сумі 850 гривень можливе, якщо при порушенні правил руху на дорозі виникла аварійна ситуація. Але окрім штрафу в цьому випадку можуть застосовуватися й громадські роботи строком від 20 до 40 годин.

Варто пам'ятати, що правила дорожнього руху потрібно дотримуватися, щоб бути в безпеці самому та не створювати аварійних ситуацій на дорозі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф від 17000 гривень: як карають нетверезих водіїв електросамокатів

Раніше портал Знай інформував, перші осінні заморозки: колив водіям потрібно "перевзуватися" на зимову гуму

Також наш портал повідомляв, водій, не поспішай: в Україні копи почали штрафувати пішоходів, яких "збили" у ДТП